(PressFire.no): Selv om jeg elsker eventyrspill, er ikke tålmodigheten min ubegrenset. Litt for ofte har jeg pekt og klikket meg gjennom affærer som egentlig er dørgende kjedelige.
Bare fordi noen har valgt å omfavne en sjanger altfor få bryr seg om, og som jeg har et svakt punkt for, har jeg likevel fortsatt.
Kanskje har jeg klødd meg på nesa, kikket litt ut av vinduet og trykket meg forbi dialoger som like gjerne kunne bestått av «bla, bla, bla».
Indiestilen kjøres fullt ut
Sånn har det ikke vært med «The Book of Unwritten Tales». Dette er et eventyrspill du mest sannsynlig ikke finner i butikkhyllene, ettersom de tyske utviklerne kjører indiestilen fullt ut: Du får bare kjøpt spillet (for rundt 150 kroner) fra spillets nettside.
Men dette er ikke et spill som fortjener å skli under radaren din – det er nemlig et av de beste eventyrspillene som er laget de siste årene.
Her følger vi dvergen Wilbur Weatherwane, den sexy alven Ivo og den halvslappe slasken Nathaniel «Nate» Bonnet og hans merkelige, rosa følgesvenn på jakt etter en mystisk artifakt i en klassisk fantasyverden.
Selv om denne er nokså fjern fra vår, betyr ikke det at alt er å fjernt.
Utviklerne har med kløkt klart å spille på velkjente fenomener fra vår popkulturelle virkelighet - og resultatet er så underholdende at jeg frydes av å trykke meg gjennom alle dialogmulighetene.
Masse referansegull
Rett som det er ironiserer spillet over moderne onlinerollespill, gjør narr (og spiller på) kjente eventyrklassikere (forvent mange «Monkey Island»-referanser), samt nok annet referansegull til at du stadig vekk tenker «ahaaaa, jeg skjønner hva de gjorde der».
Det hele er pakket inn i grafikk og bakgrunner som ikke står tilbake for de aller beste eventyrspillene fra gullalderen på 90-tallet.
Også oppgaveløsningen holder høyt nivå, og du unngår heldigvis pikseljakten ved at alle «hotspots» på skjermen utheves om du trykker inn mellomromstasten.
Selv om vi har med et tysk eventyrspill å gjøre, er det altså lite av tradisjonell, traust «eventyrspillhumor» å spore her - noe som har en tendens til å prege sjangeren litt for ofte ellers. Godt er det også å høre at stemmeskuespillerne er plukket fra øverste hylle, stort sett alle figurene er stemmelagt på overraskende engasjert og inspirert vis.
Om du som meg har et svakt punkt i hjertet for klassiske pek-og-klikk-eventyr, er definitivt «The Book of Unwritten Tales» et spill du ikke må gå glipp av.
NB! Kan kjøpes (for rundt 150 kroner) fra spillets nettside.