(PressFire.no): Det ble jaggu nok en gjenforening med Jokeren og hans korps med samfunnsutskudd. Kanskje ikke så rart når fengselet er bygget av legoklosser laget av plast.
Heldigvis står Lynvingen og hans kompanjong, Robin, parat for sånne anledninger – hver gang.
Det er ikke bare Batman-historien som gir deg følelsen av déjà vu, for denne formelen hvor Travellers Tales parodierer popkulturelle fenomener med virtuelle lego-figurer begynner også å bli tynnslitt.
Digital lego
Siden «Lego Star Wars» i 2005 har det kommet et titalls spill hvor både «Harry Potter», «Indiana Jones» og «Pirates of the Caribbean» har blitt «legofisert».
Snart kommer også «Ringenes Herre».
Oppskriften er mer eller mindre lik i samtlige spill – du trasker rundt i et digitalt legolandskap inspirert av den originale merkevaren, gjerne sammen med noen.
I så måte er det i utgangspunktet et plattformspill, med svært primitive kamper mot ondsinnede digitale legofigurer.
Samarbeid i fokus
Men der mange plattformspill baserer seg på ferdigheter i miljønavigeringen, er det manipulasjon av omgivelsene som er kjernen i disse legospillene.
For progresjon må du, og helst sammen med en kompis, løse «gåtene» i omgivelsene.
Du har gjerne tilgang til noe, mens kompisen din har tilgang til noe annet - og sammen må dere hjelpe hverandre videre. Det er «gåtene» i omgivelsene som er i ryggraden til det spillmekaniske.
Akkurat Batman-universet passer godt, fordi nytt utstyr og gadgets er gode måter å gi rollefigurene nye egenskaper.
Råning i Gotham City
De prøver også å åpne spillet litt, hvor du i mellomsekvenser kan råne rundt i Gotham City med kjøretøy.
Men her viser spillmotoren sine begrensinger og klarer ikke å følge med i… svingene.
Samtidig føles denne delen temmelig unødvendig. Med ganske dårlig fysikk og kjørefølelse bidrar den bare til frustrasjon.
Blant de større nyhetene har figurene begynt å snakke. Før mumlet de, noe som faktisk fant sin egen humoristiske vri. Overgangen til stemmebruk klarer de med glans, for selv om den humoristiske timingen er annerledes fungerer det godt.
Det er ganske festlig med en mystisk og gravalvorlig Batman som en bitteliten legofigur, med en Robin som er hyperfan av Super-Man. Som selvfølgelig går nattens ridder på nervene. Et stykke ut i spillet får du også spille som Stålmannen, Wonderwoman og Green Lantern.
Ser du etter noe å bryne fingrene på, må du se etter noe annet. mestringsfølelsen er i grunn flatere enn pulsen på vestre gravlund – du blir nemlig aldri straffet for noen ting som helst.
At du har fire hjerter med liv spiller så å si ingen rolle, du våkner stort sett til live igjen samme sted du tok kvelden. Du har med andre ord aldri noe å tape. Dermed står spillet i fare for å gå flere motivasjonsfeller.
Men metroidvania-aktige spillelementer holder det interessant nok, og det er i grunn humoren som holder det gående. Men avlys soloplaner, for dette er kun moro sammen med kjentfolk.
«Lego Batman 2: DC Super Heroes» er lansert til Xbox 360, pc, PlayStation 3, Nintendo DS, 3DS, PlayStation Vita og Wii.