Turen kan gå til Brasil i neste «Assassin's Creed»

Kamp mot griske kolonimakter?

10. desember 2012 11:09

(PressFire.no): Høstens «Assassin’s Creed III» flyttet handlingen til USA, og begivenhetene som ledet opp til den amerikanske revolusjonen.

Det neste spillet i serien trekker handlingen litt sørover, til Brasil, påstår Ubisofts Bertrand Chaverot overfor Techtudo.

I «Assassin’s Creed III» fikk vi sjansen til å avlegge Brasil en snarvisitt, ettersom noen av oppdragene var lagt til nettopp dette landet.

Med samarbeidsmodus?

Bertrand Chaverot er Ubisofts ansvarlige i Brasil. GameSpot har gått oversettelsen fra portugisisk til engelsk nærmere etter i sømmene, og konkluderer at han faktisk har bekreftet hvor sagaen tar oss neste gang.

Det er altså ingen ting som tyder på at han har blitt feilsitert, skriver GameSpot, selv om det virker merkelig at Chaverot skal ha fått dispensasjon fra ledelsen til å avsløre dette allerede nå.

Ubisoft har selvsagt planer om å forsette sin bestselgerserie. I forrige måned lekket en spørreundersøkelse der den franske spillgiganten spurte potensielle kunder hva de ønsker seg mest fra et nytt «Assassin’s Creed».

Det ble blant annet spurt om interessen for en samarbeidsmodus i enspillerdelen. Et annet spørsmål dreide seg om hvor godt folk liker Naughty Dogs «Uncharted 3: Drake's Deception», uvisst av hvilken grunn.

Fra offisielt hold spør de også om Connor Kenway, hovedpersonen fra det seneste eventyret, bør få fortsette.

Fire år uten pause

Ubisoft spurte også fansen, ifølge The Gaming Liberty, rett ut:

«Hvis det skulle bli tilgjengelig neste år, hvor trolig er det at du kommer til å kjøpe det neste Assassin’s Creed-spillet»?

Det har kommet et nytt spill i serien årlig siden 2009.

Selv om det fra Ubisoft-hold har vært diskutert muligheten for å ta en pause, er det lite som tyder på at denne serien blir satt på hold med det første. Det underbygger da også spørreundersøkelsen fra forrige måned.

Krig og kolonimakter

Hvis handlingen legges til Brasil, slik Ubisofts representant har sagt, er det noen store historiske begivenheter i landets historie som kan bli rammen.

Mye handler om ressurser og kampen om disse fra mektige kolonimakter. Men også om løsrivelse fra Portugal og revolusjonære - ingredienser som passer godt til serien.

Portugiserne snublet over Brasil på ren slump på begynnelsen av 1500-tallet. Franskmennene ble også raskt nysgjerrige, så Portugal opprettet en koloni her omtrent 30 år senere.

Brasil ble den viktigste leverandøren av sukker til Europa på 1600-tallet, og det var slaver fra Afrika som jobbet på markedene. Nederland ville ha en bit av kaka og forsøkte å få kontroll over landet gjennom flere angrep på 1620-tallet. Også Frankrike prøvde å tilrive seg kontroll.

På slutten av 1600- og begynnelsen av 1700-tallet, ble det oppdaget gull i Brasil. Som følge av dette, ble hovedstaden flyttet til Rio de Janeiro – for å reflektere hvor menneskestrømmen bevegde seg.

Én interessant historie, som kunne ha fungert i et «Assassin’s Creed», er den om keiser Dom Pedro som styrte på 1820-tallet.

Han samarbeidet med britene til fordel for plantasjeeierne, noe som skapte mye uro. Bonusen for den sittende regenten var at Brasil skulle få sin uavhengighet, noe Portugal til slutt anerkjente i 1825.

Dom Pedro abdiserte i 1831, og overlot makten til sønnen, Dom Pedro II. Maktbalansen ble imidlertid kraftig forstyrret og det ble mer uro i landet. Dom Pedro II var på dette tidspunktet bare fem år gammel.

Som fjortenåring, i 1840, ble han kronet. I tiårene som fulgte økte misnøyen. Blant annet fulgte en blodig krig mot Paraguay – der Brasil kjempet med sine allierte, Argentina og Uruguay.

Har Ubisoft tenkt på Brasil til neste «Assassin’s Creed», kan også opprøret i 1789 – kalt Inconfidência Mineira – være noe som pirrer manusforfatterne hos den franske spillgiganten. Tidsepoken harmonerer med den i «Assassin's Creed III», hvis spillutviklerne har tenkt å la Connor Kenway bidra til revolusjonen.

Her gikk gullgravere sammen for å kreve at landet ble uavhengig, på grunn av urettferdige skattekrav fra Portugiserne.

Opprøret feilet, og flere av de som var toneangivende bak ble straffet og henrettet. En av lederne,kalt Tiradentes, ble hengt 21. april 1792. Denne datoen ble senere nasjonaldagen i Brasil.

«Assassin’s Creed III» kom først ut til PlayStation 3 og Xbox 360. Noen uker senere også til Wii U og pc. I tillegg er sidesporet «Assassin’s Creed III: Liberation» lansert til PlayStation Vita.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3