(PressFire.no): Den amerikanske spillutvikleren Amir Mizra Hekmati er dømt til døden av en iransk domstol. Hekmati var på besøk i Iran da han i august ble arrestert og anklaget for spionasje.
Det er landets egen domstol som spesialiserer seg på revolusjonære saker som har behandlet saken, skriver Gamasutra.com.
I dommen heter det at han ble funnet skyldig i å lage dataspill på oppdrag fra CIA for å fremme amerikanske interesser i landet.
Les også: Iran totalforbyr «Battlefield 3».
Hekmati, som tidligere var amerikansk marinesoldat, skal ha lagt militærkarrieren på hylla for å lage dataspill. Helt ute har han likevel ikke vært - han vært involvert i utviklingen av krigssimulatorspillet «Kuma\War». Spillene er reklamefinansiert og er episodebasert med oppdrag inspirert av virkelige konfliktsituasjoner.
Ifølge Tehran Times skal Hekmati ha tilstått «at spillselskapet hans har mottatt penger fra CIA for å produsere spill hvis mål er å manipulere allmenn oppfatning i Midtøsten.»
Videre heter det at «målet til selskapet var å overbevise folket i Iran og verden at det USA foretar seg i andre land er av hederlige hensikter».
Det hører med til historien at man i en episode av spillet «Kuma\War» skal infiltrere et Iransk atomkraftverk for å finne bevis av ulovlig anrikning av uran og sabotere landets atomvåpen.
Som følge av episoden skal flere hundre tusen iranere ifølge Kuma-sjefen Keith Halper ha lastet ned spillet.
Ifølge New York Times er denne typen dommer nærmest rutine i saker med «såkalte fiender av den islamske republikk».
Det Hvite Hus nekter imidlertid for at Hekmati har jobbet på oppdrag for den amerikanske staten eller CIA.
- Anklagene hvor mr. Hekmati skal ha jobbet for, eller var sendt til Iran av CIA, er feil. Det iranske regimet har historikk innen falske anklager om spionasje, å tvinge frem falske tilståelser og å bruke uskyldige amerikanere i politiske agendaer, sier talsmannen fra Det Hvite Hus, Tommy Vietor, i en uttalelse.
Det Hvite Hus krever nå at Iran slipper Hekmati fri og at den iranske staten gir ham tilgang til juridisk bistand.
Foto: Scanpix.