artikkelbilde
Ryktene er sanne: Spillpressen i norske mediehus sliter for tida.

Og som noen så riktig tolket det ut i fra Jarles kommentar for et par måneder siden, så innebærer også det at Dagbladet ikke lenger skal satse på dekking av spill. Game over, altså? PressFire legges ned?

I rundt 15 år har avisen likestilt spill med film, musikk og bøker. Eller, det er en sannhet med modifikasjoner, for ironisk nok har det som regel vært større fokus på spill enn de andre kulturformene.

Fra den spede begynnelse med Snorre Bryne bak rattet, innom en periode med Gamer.no som innholdsleverandør og Spillbloggen som Norges mest leste blogg, til PressFire ble hentet inn som en egen satsing under «new media»-paraplyen Berner ...New Media. Spill har alltid vært viktig i Dagbladet.
 
Det er omtrent hundre millioner grunner til hvorfor Dagbladet ikke lenger satser på spill, men produktet PressFire har alltid vært trygt og godt, og har vært en respektert del av Dagbladet internt i redaksjonen, selv om kanskje ikke alle har skjønt hva vi egentlig driver med.


Mediemarkedet forandrer seg
Utfordringen til PressFire har ikke vært i besøkstall eller brukere, men heller at vi har vært en - om vi sammenligner - veldig liten brikke i et veldig stort skip.

Du kan jo selv tenke deg hvordan prioriteringen blir når styret i multimillardbedriften Aller på den ene hånden skal ta avgjørelser for en avis som omsetter for hundrevis av millioner med store fremtidige utfordringer og målsetninger, og på den andre en spillside som babler om noe e-sportgreier de ønsker å gjøre eller en spilldatabase som nå trenger en ny parsing.

Alle avgjørelser har tatt tid, og vi måtte slåss knallhardt om ressursene.

Men PressFire er ikke mindre enn at vi selv ba styret i Aller om å enten backe oss opp for en større satsing eller å la oss finne på noe nytt. Takket være den velkjente situasjonen i medialandskapet for aviser fikk vi altså beskjed om at vi dessverre ikke kunne prioriteres.

That’s life, sånn skjer, ingen sure miner – for faktum er at Aller slett ikke legger oss ned.

Kampanje.com har noe mer info.


Kjører langt friere enn før
PressFire går rett og slett indie igjen. Vi skilles ut og blir et eget selskap som eies av Jarle og Erik (Aller blir også med på eiersiden, men bare som en liten minoritet), der vi kan styre alt selv.

«Frigjøringen» er akkurat det vi trenger for å kunne snu oss mye kjappere i spillmarkedet, og vi er supergira på å kjøre hardt i 2016.

Noen utskiftninger i personell blir det. Redaktør Kjetil ville finne på noe annet gøy, og Jarle har tatt over rollen hans. Erik har kommet krypende tilbake til tastaturet etter noen år som produktansvarlig for både PressFire, 123spill og Start i Dagbladet og noen andre spennende nysigneringer vil også materalisere seg gjennom året.

Noen radikale (og ikke fullt så radikale) endringer kommer også nå som vi ikke lenger er underlagt Dagbladet.

De minst radikale forandringene er tekniske, hvor vi for eksempel allerede har tatt kverken på Dagbladets innlogging og kjører Disqus som kommentarplattform igjen. Det har vært en etterspurt feature lenge. Vi kommer også til å kjøre Disqus eller tilsvarende enkel innlogging for hele nettsiden vår.

På den andre siden av skalaen er hvordan vi skal se på ting som Adblock og annonsering. Det skal vi snakke mer om ganske snart, og vi tror dere kommer til å like det vi har planlagt.

Felles for alt vi skal gjøre fremover er at vi skal snakke langt mer med deg som leser her på PressFire Alpha og i et kommende forum.
 
2016 blir et utrolig spennende år for oss, og vi håper du blir å finne i kommentarfeltene her også fremover!