artikkelbilde
Om du fulgte med på PressFire for et par år siden, så fikk du sikkert med deg at vi gikk over til Dagbladet egenutviklede innlogging og kommentarsystem DBiD.

Ja, vi er enig, det skulle vi ikke ha gjort. Etterpåklokskap er en dyd, men vi hadde våre grunner.

Vi ville ha en eller annen form for innlogging på siden for å kunne bygge på kule ting som profiler, konkurransesystem, følging av spill og serier, og mye annet snacks. Dagbladet pushet samtidig på og ville ha en egen innlogging som gikk på kryss og tvers av alle nettsider i porteføljen - PressFire ble derfor valgt som forsøkskaning for DBiD.

Vi kikket på alternativer, men Disqus hadde på det tidspunktet ikke særlig støtte for Single Sign-On, og enda mindre dokumentasjon. I tillegg var moderatorverktøyene ganske dårlige på Disqus på den tida, og vi tenkte Dagbladet kunne lage noe bedre selv.


Resultatet etter byttet var delt:
Vi fikk langt mindre tøys fra Dagbladet, og modereringen ble lettere å håndtere!
Om vi skrev «kontroversielle» saker som havnet på Dagbladet.no før, kunne det plutselig bli en megadebatt om Israel, Palestina og alt mulig rart i kommentarfeltene våre, som gjerne varte i ukesvis.

Dette er et problem fordi det er ansvarlig redaktør som er juridisk ansvarlig for alt innhold på nettsiden – også kommentarene i kommentarfeltet. Ja, dette høres jo helt skrudd ut, men er noe Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har bestemt (les mer her).

Med andre ord er det nå vår redaktør Jarle som blir dratt for retten (!) om noen oppfører seg skikkelig ille i kommentarfeltet.

Vi har bare stengt kommentarfeltet på et énsifret antall artikler noensinne her på PressFire, og ønsket å ha kommentarfelt åpne overalt - det var mye arbeid vi slapp å gjøre etter byttet!

Mange ble med videre!
Vi synes det (i hvertfall i starten) var godt driv, og de som ble med videre kommenterte mye og som regel med gode innlegg. Kvaliteten på diskusjonene ble ofte bedre.

Vi kunne starte arbeidet med å lage kule ting som trengte mulighet for å lage profiler.

Men alt ble jo ikke rosenrødt: Diskusjonene og kommentarene ble færre, og mange hardbarka lesere gadd ikke følge med.

Og kanskje mest av alt - vi fikk egentlig ikke utviklet så mye kult som trengte en Dagbladet-spesifikk innlogging likevel. Og DBiD ble heller aldri utviklet til å fungere slik vi hadde håpet.


Mer Disqus
Så nå er Disqus tilbake som kommentarplattform, noe som ser ut til å glede mange, og vi tar det enda et steg videre rett over helga.

Disqus har jekket opp featurene sine betraktelig de siste årene, og har nå støtte for (nesten) alt vi ønsket oss tidligere - det betyr at vi like greit legger til Disqus som innlogging på nettsiden vår også.

Dessverre så mister vi da alle kommentarer, profiler og følgelister folk har lagd i perioden hvor vi brukte DBiD, men for å være helt ærlig så skal ikke det være et så stort tap. (Om noen likevel blir helt riv rusk av det, kan vi importere infoen manuelt for dere. Send meg en mail i så fall.)

Etter byttet til Disqus som innlogging vil du kunne bruke Disqus-kontoen din til følgende på PressFire.no:
- Kommentere under saker
- Starte tråder eller kommentere på forumet vårt
- Følge spill og få varsling når noen snakker om det eller artikler blir skrevet

Farvel DBiD!