artikkelbilde

Hei folkens! TL;DR på bunnen!

La vårs snakke PressFire og fremtiden, dere. Det ser ikke så fryktelig bra ut når vi setter kikkerten ut i 2018, dessverre.

For en tid tilbake så hadde vi en åpen dialog med dere om annonser og sånt på nettsiden vår. Der la vi fram en rekke tiltak for å prøve å få bukt med Adblock-problematikken vår. Vi la om alt, egentlig, fjernet mye og lovte dere lesere å ikke kjøre kjipe blinkende og støyende annonser.

Slik ble vi med i hvitelistings-programmet til de som lager Adblock og Adblock Plus (de to største). Vi «løste» problemet på mange måter, og gikk fra nesten 60% Adblock til rundt 2%. Hooray!

Dermed fikk vi nesten dobbelt så mye «plass» til snillere annonser enn før. Vi var også «utsolgte» i en periode, altså at vi hadde mye annonsesalg og penger som kom inn, og ting så fint ut.

Men så viste det seg at det ikke var så enkelt likevel, gitt. Trenden de siste årene er at vi har sett at markedet har snudd seg mer og mer vekk fra tradisjonelle annonser slik de vi har på PressFire.

Ingen overraskelse for de i businessen, men spillbransjen var faktisk litt treigere enn resten av annonsemarkedet her - og vi tenkte at vår unike tilnærming kunne hjelpe. Det hjalp i starten, men færre bruker penger på slikt enn noen gang nå.

Fra å selge greit med annonser, selger vi i dag for få. Og det blir bare verre.

Samtidig har nesten ingen spillselskaper eller utgivere kontorer i Norge mer (som betyr at det er vanskeligere for oss å få tak i de som kjøper annonser) og mer og mer kjøp av annonser skjer fra utlandet og via automatiserte systemer (til dumpingpriser).

Andre nettsider om spill har merket det også, og vi har enda mindre og færre annonseflater enn de fleste. Så det rammer oss kanskje hardere enn andre.

Sånn rent trafikkmessig har vi bare sett oppgang i det siste (rett før jul ble november en rekordmåned etter vi gikk ut fra Dagbladet, faktisk), noe som er veldig gledelig å se. Å ha så mange lesere er noe vi setter umåtelig stor pris på, selv om det dessverre ikke er sånn at flere lesere = mer penger. Boo.

Så... det viser seg at det er vrient å skulle ha omsetning på skrevet entusiast-stoff i disse dager, i hvert fall som indiesjappe uten et stort mediehus i ryggen, og det siste året har vi egentlig kjørt på sparebluss. Etter ni år med PressFire (de to siste som indie) hadde det vært veldig trist å måtte legge ned, så derfor prøver vi oss på en appell til dere vi også.


Støtteordning
For mange har lurt på om ikke vi kunne ha kjørt en Patreon-løsning, fordi de ønsker å støtte oss direkte.

Det har sittet langt inne å skulle be leserne om penger for å drive videre, for vi har jo bare sittet her og skrevet om ting vi synes er kult og interessant vi, men når vi ser hvor ting kommer til å ende opp, så hvorfor ikke prøve?

Vi har utviklet en egen løsning for å støtte oss med en liten sum i måneden eller året, og skulle du ønske å gi mer har du også mulighet for det. Vi går ikke på Patreon, men vi har lagd en Patreon-aktig greie.

Men hold on! Vi vil gjerne gi litt tilbake også!

Vi har snekret sammen en tjeneste for alle de av dere som støtter oss. En kodetjeneste vi skal bygge ut over den kommende tiden, hvor vi kan ha betakoder, giveaways og lignende å gi dere som støtter oss.

For eksempel: De første som støtter oss med en årlig sum får en kode som gir deg et helt år med enten PlayStation Plus (vi har 300 koder) eller Xbox Live (vi har 100 koder) som takk. Kodene kan du bruke selv eller gi bort.

Vi kommer også til å kjøre konkurranser og loddtrekninger med skøyale premier for de som støtter oss.
Dere får også tilgang til en egen lukket Discord-gruppe slik at dere kan kommunisere direkte til oss i et lukket fora, pluss mulighet for å teste ut ting vi utvikler før alle andre.

Det skrevne ord på PressFire vil alltid være gratis så lenge vi holder på, og vi kommer aldri til å gi oss med Acceptable Ads, så vi skal ikke legge noe «bak muren» eller gå tilbake på det vi har sagt.

Men vi håper denne kodesiden blir en liten gulrot – sånn på toppen av å vite at du sørger for at vi har schnitzel nok i fryseren til å kunne fortsette å skrive om spill :)

Her kan du støtte PressFire. (Obs: Du kan støte på en bug som gjør at du må trykke deg tilbake den første gangen du logger inn/lager bruker. Det skal vi fikse! Also, den sier du blir trukket i måneden for årsstøtten, men det blir du ikke!)

Pengene vil gå til betaling av skribenter, anmeldelser, mer eget stoff (som gjerne tar mye tid å lage) og generelle kostnader knyttet til å drive en nettside.

Og forhåpentligvis en kulere side også. Vi har for eksempel jobbet litt i kulissene med et nytt design sånn på si, og det hadde vært veldig gøy å kunne lansere det etter hvert.


Too long; didn’t read
Det går ikke kjempesupert med PressFire, og det blir bare verre etter hvert som annonsemarkedet snurpes mer og mer inn.

Vi står i fare for å etter hvert måtte legge ned på grunn av nettopp det, og ber derfor om litt hjelp fra dere lesere. Men vi vil også gi litt tilbake, så vi har lagd en egen kodeside (som vil oppdateres fortløpende) med snacks for de som støtter oss. De første som hjelper oss med årsstøtte får et år med PlayStation Plus eller Xbox Live, for eksempel.

Her kan du gjøre det, og masse karma sendes i din retning!

Såder! Da vet dere det. Vi tar som vanlig imot alle innspill og kommentarer fra dere med tusen klemmer <3