artikkelbilde
Vi la ut statistikken og litt interessant fakta om leserne våre her for litt siden, alt fra en brukerundersøkelse vi hadde i mars. Dette var enkle avkrysningssvar, og det hele var for å få et lite overblikk over hvem det er som leser PressFire, både til intern bruk og opp mot annonsører.

Men vi hadde også noen felt der dere kunne komme med tilbakemeldinger, både ris og ros, til hvordan dere synes PressFire er. Der fikk vi utrolig mye bra som vi håper å få gjort noe med. Dere var ikke redd for å si hva dere mener, i hvert fall, og vi fikk omtrent like mye fra begge sider.

Så nå har jeg og Jarle (til de som lurte så ja, vi er bare to stykk som driver PressFire!) gått over tingene her, og tenkte å svare på noe av kritikken. Det var mange gode innspill i kritikkfeltet, der vi fikk rundt 300 konkrete tilbakemeldinger, men vi har samlet de som gikk igjen mest her:

 
- Ikke begynn med filmdekning og sånt!
Vi har ingen planer om det. PressFire skal bare handle om spill!

Flere tydet spørsmålene om «andre interessefelt» som at vi tenker på å skrive om andre ting – det gjør vi ikke.

Det var bare for å kunne gi potensielle annonsører en headsup på hva leserne våre liker, og dermed kunne gi relevante annonser! For eksempel kan vi ha filmannonser, siden de fleste liker filmer.

 
- Dere har for få saker, er for lite oppdaterte og leverer for lite stoff i helgene.
We know... PressFire består per i dag som nevnt bare av meg og Jarle. Vi er dermed primært to stykker som oppdaterer PressFire med nyheter, intervjuer og artikler, men har også en del freelancere som leverer anmeldelser og feature-artikler innimellom.

«Har dere fri i helgene?» var det en som spurte, og svaret er både ja og nei. Vi har egentlig aldri FRI-fri, for vi vet at nettsiden tørker ut om vi tar helt sabbat, men vi prøver jo å koble litt av også. Det fine med spillbransjen er at den også i stor grad tar fri i helgene, så det er ikke like mange nyheter og sånt da – vi får nesten ingen eposter med pressemeldinger i helgene – og om noe skulle dukke opp tar vi det fortløpende. Personlig så jobber jeg litt på egne saker (som «Den gangen da»-sakene på søndagskveldene, f.eks.

Den økonomiske situasjonen til PressFire er dessverre slik at vi ikke kan lønne andre for å skrive for oss på fast basis enda (vi skulle veldig gjerne vært en fast til, for da har vi kunne gjort så mye mer). Bland inn at noen dager så er det bare litt lite å skrive om (da jobber vi med egne saker, som tar tid), og så ser vi jo at det kan virke som om vi «ikke gjør noe».

Men vi gjør som regel alltid noe, for eksempel publiserte vi nylig en sak om Oljefondet, hvor det tok meg ganske mange dager å bare få tak i råtallene og prøve å skjønne hva de betyr. Det er et konstant prioriteringsløp, men vi mener det er utrolig viktig å også ta slike skippertak, selv om de ofte ikke leses like mye som «kjappere» saker,

Uansett - mengden innhold er et av de mer åpenbare forbedringspunktene til PressFire, og et vi håper vi kan gjøre noe med i fremtida.

 
- Kommentarfeltet er for labert. Er det på grunn av lesermangel?
Lesermangel er nok ikke grunnen her. På en god måned har vi rundt 120 000 lesere på PressFire, noe som er en kjempeøkning fra de første månedene etter vi gikk ut fra Dagbladet.

En godt lest artikkel kan ha ti tusen lesere, men likevel bare ha noen håndfuller med kommentarer, mens mindre leste saker kan ha mange flere. Enkelte temaer er bedre grobunn for diskusjoner enn andre, virker det som.

Så, hmm. Her har vi egentlig ikke så mange hypoteser å komme med – kanskje dere har noen tips til hvordan vi kan få opp engasjementet? Det hjalp helt klart på å bytte tilbake til Disqus, men det er kanskje noen andre grep vi kan ta også.

 
- Dere har for få anmeldelser.
Å anmelde spill tar fryktelig mye tid – ofte starter ikke arbeidet med skrivinga før etter vi har lagt alt fra 10 til 150 timer inn i spillet. Det er kanskje det vanskeligste vi gjør innenfor skriving om spill, og uten tvil det mest tidkrevende.

Og igjen er økonomi en faktor her også. PressFire har forsøkt å være anstendige når det kommer til behandlingen av freelancere når det kommer til kompensasjon, noe som har betydd at vi har valgt ut spill å anmelde med omhu.

Etter vi gikk ut fra Dagbladet har vi ikke hatt lommeboka til å kunne få ut 20 anmeldelser i måneden – dermed må vi prioritere der det er mulig, og anmeldelser er blitt litt mer på dugnad enn før.

Det er ikke en optimalt, det vet vi, og vi har lyst til å bli bedre til å anmelde flere spill. Om økonomien bedre seg, er dette et helt naturlig sted å gire opp.

 
- Dere skriver for mye om [PLATTFORM] og er fanboys av [PLATTFORM].
Hihi, dette er alltid gøy å få slengt i fleisen. I et øyeblikk er vi Nintendo-fanboys, det neste Sony-bots eller Xbox-elskere. Vi spiller alle spill på alle plattformer og har på ingen måte lagt vårt hat på én bestemt plattform.

Men vi digger Ouya mest av alle, selvfølgelig.

 
- Dere har litt lite om spill som er i Early Access eller lignende.
Dette er noe vi har diskutert en del. Vi har i stor grad holdt oss unna å skrive tester av Early Access-spill, litt fordi spillene ikke er ferdige enda, og fordi det binder oss litt til å fortsette å skrive om de spillene vi tester.

Det er derimot noe vi ser fortløpende på. Det er jo blitt fryktelig mange spill som går den ruta nå, og vi må adapte litt. Personlig har jeg litt lyst på en «kjapp-kikk»-spalte hvor vi kan skrive kjapt om noe vi har prøvd.

Sånn inntil videre fyller Mandagsprat-artiklene litt den funksjonen nå.


- Dere dekker litt lite av norsk spillindustri og -politikk
Vi synes vi gjør det ganske godt, vi.. Det er jo en ganske liten bransje her til lands. Men vi tar gjerne imot tips til spesifikke ting vi kan dekke på tips@pressfire.no

 
- Skal dere ikke gjøre noe video på YouTube/Twitch osv.?
Ganske enkelt: Nope. I hvert fall ikke i den overskuelige fremtid.

Det er ekstremt mye arbeid, og vi har rett og slett ikke kapasitet til det. Pluss at vi er bedre til å skrive. Vi ser ikke bort fra at vi kanskje kommer til å lage vår egen podcast fra kontoret her en gang i fremtida, men video er nok off the table. Sorry!


- Skal dere legge ting bak betalingsmur for å få flere abonnenter/mer støtte?
Nei. Vi har bestemt for lenge siden at alt av skrevet ord på PressFire.no skal være gratis for alltid. Vi kommer ikke til å legge noe som helst av stoffet vi lager bak et premium-abonnement eller noe sånt.

Det vi kommer til å ta betalt for er når vi gjør mer spesielle ting som ikke har noe med skriveriene våre å gjøre, som eventer og slikt (Eclipse-turneringene i «Smash Bros.» f.eks.).


- Hvorfor heter dere PressFire?
Det er fra de gamle arkadespillene som hadde «Press Fire to Start». F.eks. «Pac-Man» og «Rally-X»!


- Andre ting
Vi fikk også kommentarer om tekniske ting vedrørende selve nettsiden - de er alle tatt med i lista. At kjappsaker-boksen er litt vrien å få med seg er også noe vi tar til ettertanke. Vi skal heller ikke dekke e-sport i særlig større grad enn i dag.

Vi fikk forøvrig også masse, masse ros – det tar vi med oss videre! Dere er så søte, at!

Da har vi svart litt for oss :) Som alltid er det bare å rope ut i kommentarfeltet eller sende meg en epost direkte på erikf@pressfire.no om det er noe du vil ta opp uten at andre ser det. Hadet!