artikkelbilde
Hei Bloggen!

Vi har sannelig gjennomført en ny brukerundersøkelse som tar for seg diverse tall og interesser blant dere lesere som er viktig for oss å vite, og siden vi liker å være gjennomsiktige her på PressFire deler vi velvillig frem resultatene, vøtt.

Her er litt fra standardsstats om alder og kjønn til hardwareinteresser, ananasliking og hvordan dere lesere stiller dere til hvordan vi gjør ting på PressFire.

Vi har tatt vekk noen av spørsmålene her, siden de ikke er så fryktelig interessante for allmennheten, men her er i hvert fall noe info dere kan lese til kaffen:


 
Kjønn og alder
PressFire legger seg godt opp mot gjennomsnittsalderen på de som spiller (som er 34 år), og snittalderen på våre lesere er 31 år.

Denne er litt morsom, for de siste tre årene har snittalderen økt med ett år hvert år. Det tolker vi dithen at leserne holder seg til å lese oss og ikke forsvinner med det første.

Den største aldersgruppa er 25-34 år, og hele 97,5 prosent av leserne våre er over 18 år.
 

94% av leserne er menn, det er én prosent mindre enn for et år siden.

Vi har fortsatt mye å jobbe med for å få jentene til å lese PressFire, med andre ord. Vi har ikke et godt svar på hvorfor det er slik – kanskje vi er for gubbete?
 
 
Interesser innenfor hardware-stuff

Som tallene sier, leserne foretrekker PC over PlayStation over Nintendo over Xbox.

Dette henger bra i hop med hvordan det alltid har vært i Norge, salgstallsmessig, og tidligere undersøkelser. PlayStation har nesten alltid vært på topp av konsollene. Lesertallene til forskjellige artikler speiler også dette, og vi merket dette f.eks. under E3 når Sony ikke hadde en pressekonferanse i år.

Vi kommer likevel til å dekke de fire plattformene likt, og vi tar påstandene om at vi favoriserer noen over andre med knusende ro :)

Mobilspill er det ikke mange som bryr seg stort om hos PressFire – ingen overraskelse det heller.
 
Av de som har en større interesse for pc-hardware sier over 60% at de liker å sette sammen pc selv, mens rett under 20% liker å se hvor mye de kan tyne prosessorer for gjennom overklokking.

Nesten halvparten er interessert i VR, mens nesten ingen bryr seg om crypto-mining mer. Det er fortsatt tastatur, mus og headset som er mest interessant for leserne.

PC-hardware er generelt populært. Vi har dessverre ikke veldig stor dekning av dette på PressFire i dag, men håpet er at vi en dag kan ekspandere skikkelig inn der (i bedre grad enn det vi gjorde sist med Framerate.no i hvert fall).
 

E-sport
 
Vi hadde med litt flere punkter på svaret denne gangen enn bare «Jeg liker/liker ikke e-sport» slik vi hadde i leserundersøkelsen i fjor.


Denne gangen svarer omtrent 14 prosent at de følger én eller flere e-sporter aktivt, mens rett under 30 prosent sier de følger litt med på enkelte ting.

56 prosent sier de ikke bryr seg om e-sport i det hele tatt, men av disse sier flesteparten at de likevel leser om e-sport innimellom dersom et eller annet stort eller interessant skjer.

Av de leserne som hadde en interesse for e-sport ble ståa slik mellom de ulike variantene, rangert fra første til siste i popularitet: «CS:GO», «Smash Bros», «Hearthstone», «Overwatch», «Starcraft», «PUBG», «Rocket League», «League of Legends», «Dota 2», «Tekken», «FIFA», «Street Fighter» og «Fortnite».

«Fortnite»-artikler blir lest alright hos oss, men er som e-sport lite spennende for leserne. Alt dette er bra innsikt for oss!

Og nei, vi skal ikke skrive mer om e-sport enn det vi gjør i dag. Vi føler vi har funnet en bra balansegang her de siste årene. Det vi derimot kan bli litt flinkere på er å dekke nordmenn som gjør det bra ute i verden innenfor e-sport, det burde være interessant for de fleste.
 

Annonser
Vi spurte leserne om de var blitt plaget av våre annonser.


Jeg vet vi terper en del på dette, men det er viktig for oss at vi ikke driter oss ut her, så jeg håper det går bra at vi fortsetter å spørre om sånt.

Nesten tre fjerdedeler sier de ikke er blitt plaget av annonsene, og at annonsene hos oss er innafor. Det er veldig gledelig.

Bare tre-fire prosent synes annonsene er direkte plagsomme, mens bare 1,5 prosent sier de har vært så plagsomme at de har gått inn for å blokkere de.

16 prosent sier forresten at de blokkerer alt uansett, noe som ikke står i stil med adblock-tallene vi har internt – som bare er på rundt tre prosent. PressFire er nemlig med i Acceptable Ads-initiativet, hvilket betyr at annonsene glir gjennom de vanligste Adblockerne, så at såpass mange tror de blokkerer annonser hos oss tar vi som et tegn på at annonsene er snille og gode :)

Det sagt – det er bare å blokkere annonser altså. Du har en verdi som leser hos oss uansett (høyere lesertall gir oss bedre avtaler om intervjuer og sniktitter, f.eks.), og du kan jo kanskje vurdere om du vil støtte oss direkte?

Overraskende mange har skrevet til oss for å si at de gjerne ser mer annonser hos oss dersom det hjelper oss økonomisk. Det synes vi er veldig hyggelig, og vi får se om vi gjør noe der – men vi må passe på at det ikke blir for mye.

 
Innholdet på PressFire
Leserne våre sier at det viktigste de leser her er nyheter om spill, tett fulgt av anmeldelser av spill og reportasjer der vi snakker med utviklere eller prøver kommende spill.


Rene intervjuer av personer i bransjen er ikke viktig for folk, men kommentarer, kronikker og innspill om f.eks. politikk er rangert høyt blant leserne.

Minst viktig er artikler som omhandler retrostoff, ifølge leserne. Lesertallene på slike artikler er derimot høye, så vi kjører på med det, men vi kan jo skjønne at det ikke er direkte viktig for en god dekning av spill.

Vi spurte også om hvordan dere opplever vår dekning av de forskjellige kategoriene, og der sier dere at vi i stor grad er gode på nyheter, anmeldelser og meningsstoff, men at vi er dårlige eller kan bli bedre på intervjuer, reportasjer, featurestoff og retroartikler. Det er notert.

 
Podcaster og andre spillsider

Rundt 37 prosent av leserne våre hører på podcaster om spill.

Av disse sier rundt halvparten at de hører på Rad Crew og Level Up sin podcast, mens LOLbua er en god nummer tre. Rundt 44 prosent av de som hører på podcaster hører på utenlandske podcaster.

Det er kanskje ikke så sjokkerende at leserne våre leser andre nettsider eller ser på YouTube-kanaler som omhandler spill også. Det er ikke så rart når vi er en entusiastside.

70 prosent sier de aktivt leser andre norske nettsider som skriver om spill eller ser på norske YouTube-kanaler som omhandler spill, mens 30 prosent leser kun PressFire.

Av de som besøker andre norske nettsider for spill leser rundt ni av ti Gamer.no, som er den redaksjonelle nettsiden i Norge som ligger nærmest oss i profil. Etter dette kommer ITAvisen (43 prosent), Level Up (35 prosent) og Gamereactor (29 prosent).
 
Direkte støtte til PressFire
Vi spurte også leserne om hvordan de stiller seg til å støtte oss direkte økonomisk (gjennom å betale en fast månedlig sum via våre støttesider). De fleste stilte seg overraskende nok positivt eller delvis positiv til dette. Faktisk svarte over 12 prosent at de allerede gjør det eller definitivt skal gjøre det. Woah!


Om vi når dit at tolv prosent av leserne støtter PressFire med 39 kroner i måneden kunne vi ansatt fem ekstra fulltidsansatte journalister, startet en dedikert hardware-satsing, femdoblet freelance-budsjettet vårt og hatt et dedikert reisebudsjett til alle messer og happenings. Vi kunne produsert spillstoff på en skala vi ikke har sett i Norge før, og for alvor satt spill på agendaen her til lands.

Det hadde vært helt sjukt kult det, men vi er nok ikke nærheten av finansiell uavhengighet på den måten. Rundt 0,1 prosent av leserne har valgt å gjøre det i dag. Ti tusen milliarder takk til disse <3

Vi har veldig mange lesere på PressFire, og målet vårt er å en dag kunne nå 1000 støttemedlemmer, noe som ville betydd veldig mye økonomisk for oss. Vi får bare truck along og lage bra spillstoff, så får vi se om de tolv prosentene hiver seg med :)
 

Tøysespørsmål
Vi ble igjen beskyldt for å være kjipe fordi vi hadde med noen tullespørsmål. En leser mente det var på grensen til nedverdigende å ha det med. Jaja, det får vi tåle.


Uansett, den riktige siden vant tøysespørsmålet denne gangen også. 46 prosent sier de liker ananas på pizza, mot 54 prosent som misliker det. I PressFire-redaksjonen er det 50/50, så da speiler vi massene på verdens viktigste spørsmål.

Lesernes favorittspill-spørsmålet hadde forresten få overraskelser: «Zelda»-serien troner øverst om vi ser på serier («Final Fantasy» på andreplass), men som enkeltspill var det flest som svarte «World of Warcraft», tett fulgt av «The Witcher 3», «Skyrim» og «Ocarina of Time».
 
 
FERDIG

Det var den statistikkbaserte delen av leserundersøkelsen. Vi kommer tilbake med en gjennomgang av de mer åpne spørsmålene hvor dere har delt litt hva dere misliker og liker hos oss, og våre svar til dette.

Det tar tid å gå gjennom alle svarene, men vi setter stor pris på at dere er ærlige her. Det er sånn vi blir bedre, vettu.

Skulle noen andre ha noe på hjertet, men ikke fikk med seg at det var en leserundersøkelse, send gjerne en mail til meg direkte. Send litt om hva du synes vi kan bli bedre på, hva vi får til bra i dag og hvordan du synes vi skal dekke dataspill.

Until next time!