artikkelbilde

Dataspill er fortsatt underrepresentert i stormediene i Norge i dag, føler vi. Dette selv om det aldri har vært mer populært enn nå, og selv om både interessen politisk og debatten rundt kulturen aldri har vært bedre.

Det er kanskje litt forståelig, i grunn. Det er vanskelig å lage godt spillstoff – det tar lang tid, det krever svært mye kunnskap om bransjen. Og det koster penger.

Vi i PressFire feiret på onsdag fire års uavhengighet etter at vi gikk «indie» i starten av 2016, og vi har også rundet elleve år i drift. Da passer det med en gladnyhet:

For Kulturrådet har valgt å støtte oss i PressFire med 150 000 kroner for at vi skal kunne fortsette med arbeidet vårt med å dekke dataspill som kunst, kultur og underholdning også i 2020.

Dette via deres nye bevilgningspost «Tidsskrift og kritikk», som er opprettet for å støtte skriving om nisjer innenfor kulturfeltene.

PressFire er en av 69 mottakere av støtte under posten. De som fikk støtte dekker ulike temaer som scenekunst, museum, mangfold, klima og miljø, tegneserier og fotball.

Rådsleder Tone Hansen sier det er gledelig at det er en så stor sjangervariasjon i søkermassen. Dette er den første gangen Kulturrådet støtter skriving om dataspill, og er så vidt vi vet den første gangen et spillmagasin eller -nettsted mottar slik støtte.

For oss i PressFire betyr dette en god kickstart på 2020. Pengene vil gå til å fortsette slik vi alltid har gjort – å dekke spill slik spill fortjener å dekkes.

I starten av fjoråret mottok PressFire også 150 000 kroner støtte fra stiftelsen Fritt Ord til dekking av spill i 2019.