artikkelbilde

I en tid hvor spill blir mer og mer relevant som underholdning, næring og kultur, hvor over halvparten av Norges befolkning allerede spiller spill aktivt, hvor så godt som alle under 18 år spiller, og hvor forbruket av spill er i ferd med å forbigå andre medieformer i tid brukt - mener vi det blir større og større behov for en uavhengig og sterk presse på feltet.

Det er derfor veldig hyggelig at en så anerkjent og seriøs aktør som Stiftelsen Fritt Ord er enig med oss på dette, og at de har valgt å støtte oss økonomisk i 2020 – slik de også gjorde i 2019.

PressFire er blitt tildelt 150 000 kroner i støtte fra Fritt Ords prosjekt «Norsk Journalistikk», som er opprettet for å sikre mangfoldet innenfor journalistikken i den krevende tiden tradisjonelle medier er inne i.

Da vi fikk støtte fra Fritt Ord i 2019, gikk direktør Knut Olav Åmås ut og sa han syntes det var vanskelig å forstå hvorfor norske mediehus ikke dekker dataspill, et av vår tids viktigste kulturuttrykk. Vi har ikke sett en endring i dette gjennom fjoråret, og vi føler det derfor er ekstra viktig at vi kan levere godt her – støtten vil være gull verd for oss til å kunne fortsette også i 2020.

Tidligere i år fikk PressFire også 150 000 kroner i støtte fra Kulturrådet for å kunne fortsette å drive med det vi gjør.

Dette er også en god anledning til å fortelle at vi om ikke lenge vil lansere en helt ny og oppdatert nettside. Der vil vi, i tillegg til generelle designendringer som gjør alt mer moderne og lettere å navigere, også ha bedre muligheter til å fronte meningsinnhold om dataspill – noe vi mener er viktig.